Borsten…

Home » Geen categorie » Borsten…

Borsten!

Mijn mediakanaal om op de hoogte te blijven van het wereldnieuws is, ik schaam me een beetje, facebook. Zo kan ik filteren uit alle ellende die we dagelijks over ons heen uitgestort krijgen door de media in wat ik wel en wat ik niet interessant vind. Massa verkrachting in Keulen? Interessant! Borstgeven in public? Interessant! Naaktdemonstratie voor vrouwen en tegen mannelijk seksueel geweld? Interessant!. (Okee… je bent ziek Evert… wat jij interessant vind….).

Ik kan natuurlijk ook over de vulling van mijn kerstkalkoen schrijven, een foodies blog beginnen. Vind ik wel interessant, maar heeft niet zo met de lijn van mijn bedrijf te maken. En jullie onwetende lezers, heb ik nu uit de droom geholpen. Mijn blogs (ssssst… niet doorvertellen) zijn reclame… Ze vertellen over mijn werk, maar ook hoe ik tegen mensen aankijk. Mensen in hun maatschappij, en wat de maatschappij met mensen doet. Het verteld ook hoe ik zou willen hoe men tegen mensen aankijkt, en verteld op die wijze dus ook, over hoe ik met jou omga in de praktijk.

En nu ga ik dus op een niet banale manier over borsten schrijven. Je weet wel, die dingen aan de voorkant van het vrouwenlichaam. De borsten, die bedoeld zijn om je kind te kunnen voeden, wanneer hij nog een zuigeling is. (zuigeling, jong zoogdier, dat zijn voeding krijgt door te zuigen). En waar zuigt hij dan op? Op de borst van zijn moeder. (Gedverdemme? Zijn die dingen daarvoor bedoeld? JAAAAA!)
De primaire functie van borsten is het geven van voeding aan een kind. De vrouw hiernaast, misschien bij jullie wel bekend als Alissa Milano, voert speciaal een campagne om het borst voeden in de Verenigde Staten weer normaal te maken. En dat is het ook, het is erg normaal. Door het geven van de borst worden zowel door het kind als de moeder het hormoon oxytocine aangemaakt. Een hormoon dat er voor zorgt dat je je rustiger gaat voelen, dat je heel direct ontstresst. Daarom hebben vrouwen die een kind de borst geven vaak een serene uitdrukking op hun gezicht. Je kan er zelfs een beetje high van worden. Dus naast dat de moeder het kind de broodnodige vitaminen en afweerstoffen meegeeft, bouwt ze ook stress af, bij zichzelf, en bij het kind.

Dat mannen die borsten ook interessant vinden omdat ze het vrouwenlichaam sieren, is misschien ook wel een reden dat mannen blijven verlangen naar die heerlijke warme moederborst. En nu komt het rare. Door dit gedrag mag een moeder die voedselopslagplaatsen nu niet meer gebruiken om een kind in het openbaar te voeden, omdat men dit smerig vind.(Huh?) Een filmpje hierover zie je op YouTube. Komen we nu niet een beetje bij de wereld op zijn kop?
Ja, helaas…. De wereld staat tegenwoordig op zijn kop. Wanneer je als vrouw een strakke spijkerbroek of korte rok draagt zijn er bepaalde bevolkingsgroepen die het noodzakelijk vinden de gaten aan de onderkant in het openbaar op te vullen met vingers en geslachtsdelen, zoals veel vrouwen in de nieuwjaarsnacht hebben mogen ervaren. Wat heeft dit met de borstendiscussie te maken?

Interessant. Misschien ligt hier een andere vraag aan ten grondslag. Is de vrouw verworden tot slechts een lustobject? Het gaat er wel steeds meer op lijken. Borsten worden gekoppeld aan mannelijke lust, maar men vergeet dat dit geen object voor hun voor hun lust is, maar de plaats waar jong leven gevoed wordt, al zijn vitaminen binnen krijgt, zijn voedingsbodem vind voor een gezond leven. En dat is smerig? Dat is ongepast? Wat vind jij? Ben er wel benieuwd naar, dus je mag onder dit bericht zeker reageren…
Dan kom ik ook terug op de wandaden die gepleegd zijn in de nieuwjaarsnacht in onder andere Keulen. Hier werden vrouwen ingesloten betast en verkracht. Vrouwen werden gezien als hoeren, omdat ze westers gekleed waren. (???) Allemaal voorbeelden van een geheel vertekend en in mijn ogen, ziek wereldbeeld. Een respectloos wereldbeeld, waarin we toch een groot gedeelte van ons intellect aan de kant schuiven. Vervallen we tot beesten? Gaan we weer terug naar de oertijd, waarbij de mannen op vrouwen gaan jagen om ze te bevruchten om op deze wijze zo veel mogelijk nageslacht te krijgen? Ik hoop het niet.

Hoe kan je dit als man tegengaan? Vroeger is mij thuis geleerd dat je wel mag kijken, maar aankomen niet. En dit is een grondregel. Je mag kijken. En dan niet de vrouw met de ogen uitkleden, gewoon kijken, en constateren dat je een mooie, innemende, volle, slanke, vrolijke, interessante vrouw ziet. En wanneer de vrouw toestemming geeft, mag je er ook aankomen, eerder niet. En zeker niet in het kruis, de borsten, de billen. Het verwondert mij trouwens, dat ik dit nu als regels op moet schrijven. Verwondert, omdat je dit toch als een bijzondere regel in het begin van je jeugd mee hebt moeten krijgen.
Verder. Een vrouw is meer dan billen, kruis en borsten. Ze is een levend wezen, met gedachten, ideeën, dromen, wensen, gevoelens. En wanneer je je dit bedenkt, telkens wanneer je weer eens een lekker ding voorbij ziet komen, zal je zien dat lekker misschien wel interessant wordt, en je wat meer over haar wil weten. En dan is ze ineens geen lustobject meer. Voor mij werkt dit meestal heel erg goed. En dan zal ik de mannelijke lezers nog een geheim verklappen. Wanneer je haar wensen, dromen, gevoelens en ideeën leert kennen wordt dit lekker ding ineens een hele interessante en mooie vrouw, die in haar schoonheid de term lekker ding ver overstijgt.

Dit is een vorm om een vrouw minder seksuele lading te geven, wanneer de hormonen weer eens harder spreken dan het intellect. Moet een vrouw dan helemaal ontdaan worden van haar seksualiteit? Nee, in mijn visie niet. Een vrouw mag van mij seksueel aantrekkelijk zijn. Maar seksueel aantrekkelijk houdt dan niet in dat je gelijk alle lusten mag botvieren. Want dit valt niet onder het respectvol omgaan met je medemens. Want hier draait het om. Respect. Respecteer de ander. Hoe doe je dat? Doe dat wat je niet wilt dat jou gebeurt, ook een ander niet aan.
Respecteer elkaars seksualiteit. Seksualiteit draait vooral om geven. Niet om nemen. Wanneer je seksualiteit geeft, en de ander neemt dit liefdevol aan, is er sprake over respect binnen seksualiteit. En dit zorgt er voor dat seks iets wordt waardoor je kan groeien, omdat de verhoudingen gelijkwaardig zijn. Je respecteert elkaar, en door dat respect, zie je de mens in alle volledigheid. En kan je boven jezelf uit groeien. Dat is wat respect doet. Het zorgt er voor dat je groeit… Seks neem je dus nooit. (want dat is ook nog eens een keer gewoon strafbaar).
Respecteer dat een moeder een kind de borst geeft. Prijs haar hier voor, want dit is wat je bedoeld met je kind een goede start geven. Zij voelen door de oxytocine deze verbondenheid. Oxytocine is het hormoon waar misschien wel het meeste behoefte is in de wereld. Wanneer je verbondenheid voelt, zal je het wel uit je hoofd laten wandaden te verrichten tegen andere mensen, want, met hen ben je verbonden. En wanneer je verbonden bent, zal je elkaar geen kwaad aan doen. Massage maakt dit hormoon van verbondenheid ook vrij. Sinds massage als een verplicht onderdeel opgenomen is in de leerstof van basisschoolleerlingen in Zweden heerst er in de klassen meer verbondenheid.
Omdat oxytocine aangemaakt wordt gedurende een massage, is dit dus één van de hoofd ingrediënten van de antistress factor van massage. Dus is het misschien wel eens goed om in contact te komen met je verbondenheid met jezelf, en de mensen door je heen. Boek een massage, en beleef weer hoe het voelt om verbonden te zijn met de mensen om je heen. Boek een massage (dat kan tegenwoordig zelfs online), en kom weer tot jezelf…

Zin in een respectvolle behandeling, waar jij als vrouw zijnde helemaal centraal staat? Boek dan eens een behandeling op de geheel vernieuwde site!
Wil je als man ook respect krijgen? Dan ben je van harte welkom in de praktijk. Om respectvol geraakt te worden…

Reageer op dit blog en win een gratis massage bij praktijk VRIJ!!! in Nijmegen.

Fotoverantwoording:
Foto 1 Shiva & Parvati, Khajuraho Tempel
Foto 2 Instagram Milano_Alyssa.
Foto 3 Ets van Vonne Borgers. “Desirer”mandala ets 70 van 75, Eigen beheer.

Achtergrond literatuur:
De Oxytocinefactor, Kerstin Uvnas Moberg.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Comments are closed

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Aldenhof 8640
6537CK Nijmegen

Tel: 024 8456 253
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs