Nooit meer werken

Home » Aan de slag met jezelf » Nooit meer werken

Een blog over passie

In de eerdere blogs heb ik geschreven over bepaalde ziektebeelden. Je komt bij mij in de praktijk met bepaalde zaken waar je last van hebt. Zoveel last, dat je niet meer mee kunt draaien in het reguliere leven. Je komt dan vaak op het moment dat je al enige tijd thuiszit, of je hangt tegen een burn- out aan. Voor jezelf heb je besloten dat het zo niet verder kan, en je gaat hulp zoeken. Dit is het belangrijkste punt in het verslaan van het negatieve proces waar je in zit. Stap één is dan al gezet. Nu is aan mij de schone taak hier ook werkelijk een verandering van te maken, die je leven werkelijk verandert, zodat je nooit meer in een situatie van burn- out terecht komt. Dit blog gaat dan ook over de laatste fase van mijn therapie.

Aanpak van jouw probleem in de eerste fasen.

In de voorgaande fasen pakken we de oorzaak aan van hetgeen er toe heeft geleid dat je in de negatieve spiraal kwam. Actuele situaties op je werk of in je privé leven hebben er toe geleid dat jouw emmer vol is. De oorzaak hiervan ligt vaak in een diep verleden. Het heeft alles te maken met overlevingsmechanismen en overtuigingen die er voor zorgen dat de emmer zo vol is, dat het een werkelijke last in je leven geworden is. In de eerste fase gaan we kijken waar het probleem ontstaan is. Wanneer we dat weten gaan we de emmer langzaam leeg laten lopen. Dat, wat ik nu het leeg laten lopen van de emmer noem, is eigenlijk de lading wegnemen van gebeurtenissen in het verleden. Deze ladingen blokkeren je in het vinden van mogelijkheden om door te gaan. Ze zijn eigenlijk het glazen plafond in jouw kunnen. Dit gedeelte binnen de therapie is heel persoonlijk. Iedereen heeft zijn ladingen ergens anders liggen. Dit persoonlijke aspect zorgt er voor dat de aanpak voor jou niet de aanpak van de ander is. Dit is de reden dat ik hier niet met psychologische protocollen aan de slag kan. Daarom krijgt iedereen een maatkostuum. Ik pas de technieken toe die voor jou werken. Op deze wijze zorg ik voor de nieuwe basis van jouw vrijheid.

Aanpak in de laatste fase.

Zo. De ladingen zijn weg, de emmer is leeg. Nu gaan we de nieuwe weg in. Therapie is vaak levensveranderend. Het brengt je inzichten, die er voor zorgen dat je niet in de zelfde valkuilen stapt. Nu ga je doen wat je werkelijk wil doen. Hier zijn een aantal punten heel erg belangrijk.

Punt 1

Breng voor jezelf in kaart wat je kwaliteiten zijn, en waar je successen liggen. Je kan bijvoorbeeld fantastisch koken, of je bent een goed kunstenaar. Vaak zijn dat ook de dromen waaraan je voor de vijfentachtigte keer aan denkt wanneer je van je kantoor over de daken uitkijkt.

Punt 2

Ga dat doen waar je passie ligt. Waar ben je helemaal lyrisch over? Het onderwerp waarover je niet meer kan stoppen tijdens een gesprek. Hetgeen waar je het idee hebt dat je recht uit het hart werkt. Dit is een hele belangrijke factor. Om hier achter te komen werk ik met de passietest. Door deze vrij eenvoudige test breng ik je bij het punt waar werkelijk je passie ligt. (Win de passietest door op dit blog te reageren!) 

Steve Jobs over passie en succes

Punt 3

Jij bent 100%  verantwoordelijk voor je leven. En dit trek ik heel ver door. Wanneer jij iets vergeet, kan je dat niet een ander op laten knappen. Punt 1 is hierbij heel belangrijk. Wanneer je weet dat je slecht met administratie bent, huur je daar iemand voor in. Je hoeft niet alle kwaliteiten in huis te hebben. Daar kan je ook mensen voor inhuren. Op deze wijze los je de punten op waar je zelf de capaciteiten niet voor hebt.

Punt 4

Doorzettingsvermogen. Succes komt met kleine stappen en geduld. Heel veel geduld. Ik kan wel verwachten aan het eind van het jaar een multinational te hebben, maar dan zal ik daar de juiste stappen voor moeten nemen. Stap voor stap slaag je voor die ene kleine stap in de richting van die multinational (of ander doel wat je voor ogen hebt), wat je weer energie geeft voor het ondernemen van de volgende stap. Vier iedere gewonnen stap, en ga dan weer door. En soms win je een stap niet, en val je. Het doorzettingsvermogen zorgt er dan voor dat je opstaat en weer verder gaat. Hou deze successen ook bij op een succesplan. Dit zijn de dingen die je kracht geven.

Binnen therapie gebruik ik deze stappen ook. Dit zijn de ankerpunten waar ik mensen hun succes laat drinken uit deze beker gevuld met zoet smakend succes. Deze energie kan negatieve energie cirkels doorbreken. Dit zijn de punten waar het succes werkelijk in je zit, en dan ook de put vol oerkracht in je is.
Passie is dus dat punt dat het dichtst bij jou oerkracht ligt. De kracht die alle twijfels omver blaast. Wanneer je deze kracht nog niet gevonden hebt biedt ik je aan samen met jou op zoek te gaan naar jou kracht. Zo leggen we dan het fundament voor het leven waar je nooit meer hoeft te werken, omdat het werk wat je doet gewoon het volgen van je passie is!

Zou jij je passie willen volgen, of volg jij je passie? Laat een reactie achter. Iedere reactie wordt beloond met een passietest!

© Evert Kruijt, 2013
Achtergrond informatie: Elements of Succes seminar, Nisandeh Neta, Open Circles Academy
Facebooktwitterlinkedinmail

Comments

 1. arianne on 4 september 2013 at 17:12 said:

  de foto met de tekst is sprekend, Passion is your joy, it is the essence of who you are ,, als je je passie volgt versterk jij je eigen unieke kracht, dan kun je thuiskomen bij wie jij werkelijk bent, en dat geeft niet alleen plezier maar ook innerlijke rust.

 2. Dank voor je blog Evert, ik ben benieuwd naar je passie-test!?

 3. Chapeau voor dit aanstekelijk inzicht, dat ik hierbij graag onderschrijf! Mocht je complementaire inspiratie zoeken; Google dan gerust eens op: ‘Zijn wij Blind? , ‘Zonder Mensgericht kompas ontbreekt elk perspectief!’ en/of onze aanzet tot – energieke praktijkgerichte vormen van – ‘Sociale Innovatie’….

  Wij dienen ons te realiseren dat dit in Nederland slechts marginaal in praktijk werd gebracht. Vanuit Vlaanderen heeft men ons inmiddels ‘links en rechts tegelijk’ ingehaald… Onze columns spreken voor zichzelf. De reacties en vervolginitiatieven brengen velen in een Flow van enthousiasme en participatie.

  Wie zou immers niet – effectiever dan vanuit de huidige ‘consensus tussen Nederlandse politici en Banken’ – ‘met iets meer PASSIE’ onze nieuwe generatie(s) nog hoopvol(ler) toekomstperspectief willen aanreiken..? Laten wij dat bovenal met PASSIE en voldoende vertrouwen (in elkaar) blijven waarborgen.

 4. Marian Massen on 6 september 2013 at 12:35 said:

  Ook nu kan ik mij weer helemaal vinden in dit blog.
  Duidelijk omschreven. Zoals altijd, step by step.

 5. admin on 6 september 2013 at 19:10 said:

  Dank jullie wel voor jullie reacties! De passietest stuur ik jullie volgende week toe!
  Evert!

 6. Huub van den Akker on 8 september 2013 at 13:53 said:

  Beste Evert,

  Hartelijk dank voor je blog.
  Ik sta helemaal achter je inzichten en aanpak.

  Met hartelijk groet,

  Huub van den Akker

 7. Mooie blog, Evert.
  Ik ben zelf net met stappen bezig om mijn passies te bewerkstelligen tot levensinhoud.
  Inspirerend!

  Groetjes, Anouk

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Aldenhof 8640
6537CK Nijmegen

Tel: 024 8456 253
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs