Informatie workshops

 

Workshops287983806_10216223416696640_1085096557626665135_n

Praktijk VRIJ!!! Werkt samen met Bronwereld. Bronwereld organiseert onder leiding van Philip van der Zee regelmatig  ceremonies in Lier, België.

Wat is de zweethut?

De zweethut ceremonie is een reinigingsritueel, wat veel bij de Lakote indianen en oude Europese volken werd toegepast. Keltische tradities kende de Fulacht fiadh, en ook de Germanen waren bekend met het zweethut ritueel.

Voortgang van een zweethut ceremonie

De zweethut wordt traditioneel gemaakt van wilgentakken en dekens. Hierbij creëert men donkere ruimte. In het midden van deze ruimte is een kuil. In deze kuil komen stenen te liggen, die voor de ceremonie tot een temperatuur van 600 graden Celsius verwarmd zijn.  Mensen zitten in de zweethut in badkleding of naakt rond deze kuil. Bij bronwereld adviseren we badkleding te dragen.

De ceremonieleider treed als eerste de zweethut binnen. Daarna volgen de vrouwelijke deelnemers, en hierna de heren. Op aanwijzing van de ritueel leider brengt de Vuurman de stenen binnen in de zweethut. Deze brengt ook de emmer water binnen. Hierna wordt de deur van de zweethut gesloten. De ceremonieleider giet water op de stenen, waardoor de temperatuur in de hut stijgt. Tijdens dit proces kunnen er rituele liederen gezongen worden, of intenties voor jezelf of voor anderen worden geuit. De zweethut ceremonie bestaat uit een aantal rondes waarin het bovenstaande herhaald wordt. De veiligheid van de deelnemers staat altijd voorop. Wanneer de zweethut te heet wordt voor één van de deelnemers, kan deze een afgesproken teken geven, en kan hij of zij de zweethut verlaten.

 

De zweethut ceremonies vinden plaats op een privé terrein, kort in de buurt van de stad Lier, België. Na aanmelding krijg je uitgebreide informatie met een routebeschrijving.

 

De zweethut ceremonies worden vaak gecombineerd met het lopen of dansen van het Zonnewiel. Dit is een labyrint wat ritueel gedanst of gelopen wordt. Op het terrein is een krachtig energetisch zonnewiel gemaakt.

 

Wil jij deel uitmaken van dit krachtige ritueel op een mooie magische plek? Meld je dan aan via info@praktijkvrij.com. Hierna krijg je alle data en aanvullende informatie toegestuurd.

 

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Dagpauwoog 58
4814 VE Breda

Tel: 06 191 927 06
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs