Eerherstel voor het vrouwelijk geslacht

Home » Aan de slag met jezelf » Eerherstel voor het vrouwelijk geslacht

Eerherstel voor het vrouwelijk geslacht

 

Eerherstel voor het vrouwelijk geslacht schrijf ik naar aanleiding van een YouTube filmpje:

Het doet me verdriet om te zien dat een lichaamsdeel zo’n leed mee kan torsen. Leed kan zich op veel plaatsen in het lichaam opbouwen. Het vrouwelijk geslacht, de vagina is echter de plaats op het lichaam die het meest taboe is. Is dat bij mannen niet dan? Ik ben zelf een man, en ik heb het idee dat het bij mannen niet zo’n beladen onderwerp is. Veel mannen pronken er mee. Willen alle details met elkaar delen. Ronald Giphart beweert dat zijn jongeheer gebogen is, met een knikje zeg maar, en dat schrijft hij dan ook in één van zijn goed verkopende boeken. Hieruit kan ik concluderen dat mannen minder leed mee torsen met hun geslachtsdeel.

En dat is het denk ik ook. Mannen vinden hun eigen geslacht onder mannen zo interessant dat maten uitgewisseld worden… Het vrouwelijk geslachtsdeel intrigeert hen echter mateloos. Er hangt een waas van mysterie omheen. Maar hoe komt het dat dit mysterie omgeven is met zoveel leed, dat je er niet eens de naam van uit kan spreken? Ligt het in het verleden, in een tijd van oude verboden en overtuigingen? Ik denk dat er een combinatie van factoren meespeelt.

De scheppende en vernietigende kracht van de vrouw.

pregnant-1400871_1920Door toedoen van de vroege christelijke kerk is de scheppende kracht van de vrouw onder de mat geschoven. Deze scheppende kracht uit zich in dat een vrouw het leven voortbrengt, vanuit haar buik, en een kind ter wereld brengt door haar poort van leven, de vagina. De vagina brengt echter niet alleen leven. De meeste tijd kiest de vagina voor dood. Iedere maand keert deze periode terug. Wanneer een vrouw niet voor het leven kiest, door met een man te vrijen, en een zaadcel bij haar eicel toe te laten, kiest ze voor de dood, door de eicel te laten sterven. De baarmoeder, die voor eventueel leven was klaar gemaakt, wordt weer opgeruimd, zodat er even niets kan groeien. De vrouw draagt het mysterie van leven en dood in zich.
Wanneer men het mysterie van leven en dood in zich draagt, heeft men de kennis van het ontstaan van het leven in zich. Aangezien de kerk, wat een patriarchale instelling is, geen behoefte heeft aan scheppende vrouwen, is men de vrouw weg gaan schrijven uit de bijbel door ze schuldig te maken doormiddel van de zondeval, waardoor er in een nog later stadium een letterlijke heksenjacht volgde op vrouwen. De kerk maakte de poort van leven zondig. De vrouw was immers ‘uit een rib van Adam gemaakt’, en niet geboren door iets zo zondig als het vrouwelijke geslacht. De poort van het leven werd de poort naar de hel. En dit heeft men tot in de zestiger jaren van de vorige eeuw ook binnen de kerk verkondigd.
Het gevolg was dat ook op opvoedkundig ‘dat daar beneden’ ook als zondig werd gezien. Want dat was ‘de tuin der lusten, waardoor de mens eeuwig zondig was’. Tja. Stel je voor als je zou ontdekken wat genieten was… dan was het hek toch van de dam.
En helaas zo wordt het door nog velen gezien. De vagina is zondig, een lustobject, iets waar je tegen moet vechten. Het wordt zelfs je schaamstreek genoemd, of dat je je er voor moet schamen. Tja. Verschrikkelijk wat dit teweeg heeft gebracht. Je zou je er minderwaardig door kunnen voelen. En deze onderdrukking heeft dan ook behoorlijk wat in gang gezet.

Door deze onderdrukking werd de vrouw zelf ook onderdrukt. Gelukkig heeft de golf van het feminisme hier al wel wat verandering in kunnen brengen, maar het is nog steeds zo dat er mannen zijn die denken dat ze vrouwen mogen en kunnen onderdrukken. Ze eisen seks wanneer het hen belieft, en soms nemen ze de seks ook zoals het hen beliefd (zie hiervoor het eerdere blog NEE). Hierdoor is de schaamte alleen maar erger geworden.

Verkrachting

verkrachtingKranten melden dat 1 op de 5 vrouwen ooit verkracht is. Dat is een enorm getal. Dit trauma zorgt er voor dat je nog maar moeilijk waardering kan hebben voor jouw geslacht. Verkrachting is in de meest letterlijke en figuurlijke zin het binnendringen van jouw meest intieme bezit. En niet alleen lichamelijk. Ook geestelijk tast het je aan. Je eigenste ik, je ego wordt hierdoor beschadigd. Wanneer 1 op de 5 vrouwen hier ervaring mee heeft gehad, kan je begrijpen dat dit de beeldvorming van je geslacht behoorlijk bepaald. Je wordt behoorlijk overhoop geschopt door deze gewelddadige misdaad. Het tast je gevoel van eigenwaarde aan. Datgene wat je alleen bewaard om te delen met degene die het werkelijk waard is, wordt weggenomen. Schaamte wordt je deel. Dat blijkt ook uit het bovenstaande filmpje.

Eerherstel voor het vrouwelijk geslacht

orchid-233425_1280En nu moeten we dus eens wat recht gaan zetten. Want het kan niet langer dat zo veel vrouwen beschaamt zijn voor dat gene wat eigenlijk hun trots zou moeten zijn. Er moet een andere beeldvorming ontstaan betreffende dit mooie orgaan. De vergelijking van een bloem wordt vaak gemaakt. Zoals een bloem zich open kan vouwen, vouwt het vrouwelijk geslacht zich open om het zaad te mogen ontvangen. En daar is niets raars of zondigs aan. Dit is de daad waarmee het leven begint, en waar dus de oorsprong van ons hele bestaan ligt. En zoals er veel bloemen zijn, in alle soorten en maten is er geen ene vagina gelijk aan de andere. Helaas bestaat er een door de porno industrie geschapen standaard vagina. Maar deze is gecreëerd door plastische chirurgie, en geeft geen beeld van de werkelijkheid. Bij de één is de bloem mooi dicht gevouwen, de andere toont gelijk haar innerlijke schoonheid. Natuurlijk ligt bij je vagina ook de kwetsbaarheid. Maar wie mijn eerdere blogs gelezen heeft, weet dat hierin een hele grote kracht ligt (Lees kracht uit kwetsbaarheid). Jouw vagina wordt een bloem die kracht en kwetsbaarheid verenigd. En wie ooit een barende vrouw gezien heeft, voelt deze oerkracht. Leven komt ter wereld, een nieuw kind wordt geboren. En als het een meisje is hoop ik dat ze zich niet meer hoeft te schamen voor haar bloem van het leven, haar vagina.

De kracht terug geven aan jouw vagina.

In het filmpje hierboven zie je één van de manieren waarop je lading weg kan nemen van jouw vagina. Binnen de NLP noemen ze dit herkadering. De vagina is hier beladen met een negatief gevoel. Dit gevoel wordt vervangen met een krachtig gevoel, een gevoel waar voor jouw krachtige herinneringen aan zitten. En zo wordt je vagina ontdaan van haar zware last, en wordt het een krachtig onderdeel van je lichaam. Haar eer en jouw eer worden een herstelt.
girls-839809_1920Wanneer er op jouw vagina een verkrachting rust, is het goed om met nog meer technieken aan de slag te gaan om dit trauma wat gepaard gaat met de verkrachting een plaats te geven. De machteloosheid, de bevriezing van je bewegingen, moet weer in gang gebracht worden. Het trauma wil ik dan opnieuw bekijken. Hier laat ik je andere acties ondernemen als die je toen gedaan hebt. Ik sleur je uit de bevriezing die zich nog opgeslagen heeft in je lichaam en zet je aan tot beweging. Door deze beweging raak je de adrenaline kwijt, die zich bij de verkrachting vast heeft gezet in de cellen van je lichaam. Hierdoor dringt tot in iedere cel van je lichaam door, dat het trauma voorbij is, en je werkelijk met een schone lij kan beginnen. Je zal weer zien hoe bijzonder je vagina is. En dat het niet alleen een bron van het leven, maar ook een bron van plezier en passie is, waar je ten volle mag genieten.
En zo komt er dus ook eerherstel voor jouw vrouwelijke geslacht.

Mocht jij behoefte hebben aan eerherstel van jouw vrouwelijke geslacht, ben je van harte welkom in mijn praktijk, waar ik alle voorwaarden schep om op een geborgen en veilige wijze, weer vertrouwd te worden met jouw vagina zodat je je niet hoeft te schamen voor je mooiste bezit…

04-960x447Praktijk VRIJ!!! geeft deze maand massages weg! Laat een reactie achter bij dit bericht en verdien een heerlijke massage. Ik nodig je uit een inhoudelijk bericht achter te laten op dit blog, waardoor je kans maakt op een massage.

Literatuurverantwoording:
Essenties van NLP, Derks, Den Hollander, Kosmos Utrecht 2008, ISBN 978 90 215 9821 5
De tijger ontwaakt, Traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie, Peter Levine, Altamira Becht, Haarlem, 2e druk 2008 

Achtergrond literatuur:
Evangelie volgens Filippus, Nag Hammadi geschriften, Slavenburg en Glaudemans, Ankh Hermes Deventer, 2004  

© 2016 tekst en foto 5, Evert Kruijt
Alle foto’s komen van de creative commons site Pixabay. Door op de desbetreffende foto te klikken komt men op de gegevens van de fotograaf uit. Foto 5 is een eigen foto waarop beeld en portretrecht rust, en is dus niet vrij is voor gebruik.

Facebooktwitterlinkedinmail

Comments

 1. Evert on 25 oktober 2016 at 20:12 said:

  Brenda schreef via de facebookchat de volgende reactie:
  Ha Evert, mooi stuk, mooi geschreven.
  Vooral het stuk van poort van leven en dood. Prachtig.

  Wat ik alleen zelf nog mis zijn de hoe media ermee om gaat. Tv reclames over menstruatie. Alles op dit gebied wordt een beeld geschept dat het er niet mag zijn. ( vrouw lachend haar bed met heel de nacht een tampon in) nou zo zie je mij echt niet haha. ( westerse vrouw houdt het na mijnmening ook deels in stand maar goed)

  Indianen laten vrouwen in deze periode met rust. Ze maken zich schoon. Zijn extra krachtig erdoor. De vrouw wordt gedragen en geëerd. En ze geven hun bloed aan de aarde. Als respect. Dus het vruchtje wat los komt gooien ze niet in de prullenbak via een maandverbandje maar geven ze in meditatie bewust terug aan de aarde. Daarmee maakt ze de cyclus rond. Al met al zijn veel vrouwen hun natuurlijke ritme kwijt en hebben een idee bij wat hun vagina zou moeten zijn. Gegeven van buitenaf en gehersenspoeld zou je kunnen zeggen.
  Nou je weet zelf, wie teveel denkt voelt niet.

  Je hebt daarnaast fysieke verkrachting maar ook energetische. Denk aan wat het met je doet als je een man hebt bijv die erg narcistisch is om zo even te noemen. Vrouwen die vrijen om hun man te pleasen maar eigenlijk het nut er niet van zien is eigenlijk ook een vorm van weinig contact met haar vrouwelijke levensdeel.
  Geeft ze haar energie mee weg.
  De onderdrukking van vrouwen in moslim landen. Dus ook andere geloof verwerken in je stuk. India, moslims etc etc. Onderdrukking van levens energie.

  Vagina is levens energie van de vrouw. Je ziet in het filmpje hoe ze lachen en de sprankeling weer terug komt als ze aan een mooi moment denken mbt tot dit woord en een herinnering aan een ervaring.
  Liefde komt samen met een levenservaring.
  Liefde brengt respect.
  Wat ik in het filmpje zie en voel is ook de collectieve pijn van de vrouwelijke energie.
  Alsof het er niet mag zijn zet ze haar energie op slot en ontvangt niet meer. Is niet meer verbonden met zichzelf.

  In het filmpje zie je ze weer contact maken met zichzelf. Naar binnen.
  Wauw wat prachtig

  Mooi filmpje dank voor het delen. Veel liefs

  Ps: wat denk je wat het met de dochters doet als moeders haar thema’s opruimt op dit gebied.
  Jonge meisjes zien al heel vroeg de ‘ schaamte’ die erop heerst jammer genoeg.

  Brenda heeft haar eigen praktijk in Zwolle en geeft hier Healingen, en organiseert hier ook zweethut sessies voor vrouwen. Kijk op:
  http://www.livingjoy.nl/

 2. Wat een mooi en betekenisvol stukje, weer Evert!

  Groet, Wino Penris
  P.S.: het filmpje doet het niet op mijn telefoon, maar ik zal het thuis nog een keer bekijken.

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Dagpauwoog 58
4814 VE Breda

Tel: 06 191 927 06
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs