perfect?

Perfect…

Ooit, lang geleden was er een fluitspeler, die van markt tot markt trok, en de mensen blij maakte met alle mooie muziek die hij maakte. Hij werd steeds beter in hetgeen hij deed. Vaak zagen de mensen dat hij zijn ogen sloot, en dat zijn vingers automatisch de gaten in de fluit vonden. Op dat moment schilderde hij met zijn muziek landschappen, en klonk in alles wat hij floot de liefde voor het land waar hij doortrok, en de liefde voor alle mensen die het land bevolkte. De mensen bleven met open mond staan en luisterde naar de verhalen van de fluitspeler.

De fluitspeler speelde verder, en kwam iedere keer verder bij de perfectie. Maar iedere keer wanneer hij dacht dat hij de perfecte melodie bereikt had, viel de melodie als een kaartenhuis in elkaar, en kon hij helemaal opnieuw beginnen. Maar in plaats hiervan gefrustreerd te raken, kreeg hij er lol in. Want iedere keer kwam hij tot de conclusie dat de perfectie bereiken niet mogelijk was. En dat wilde hij ook niet. Want als hij de perfecte melodie bereikt had, had hij geen streven meer, om steeds weer mooiere muziek te maken. En zo gaf hij zich blijmoedig over aan het streven, steeds mooiere muziek te maken, die nooit perfect zal worden…

In de huidige maatschappij worden de eisen die aan je gesteld worden steeds groter, en wordt er perfectie verwacht. Jij persoonlijk denkt hierin mee te moeten. Want als je nu maar perfect ben, vind iedere baas je goed, iedere vriend je goed, iedere minnaar je goed.

En iedere keer bouw je weer een melodie op. Stelt je eisen steeds hoger, en wil je steeds meer naar perfectie. Hiermee creëer je voor jezelf een last die niet meer te dragen is. In plaats van de speler, die door heeft dat de perfecte melodie een utopie is, raak je gefrustreerd met jezelf, en draag je als Atlas de wereldbol van je eigen eisen op je nek. En wat dan? Tja.. je bent geen Atlas.. dus op een gegeven moment houdt het op, en ga je door de knieën, onder je eigen last.

Nog iemand die dat door heeft is Peter Matthiessen.

Een voorproefje staat op youtube:
Peter Matthiessen

Wil je het gehele interview zien? Bekijk het volgende interview maar eens:

Voorbij de tijd, interview met Peter Matthiessen

Je kan het natuurlijk ook voor zijn…

Wordt het tijd om je eigen eisen eens bij te stellen? Dan nodig ik je uit voor een verhelderend gesprek, en gaan we aan de slag om de wereldbol van je nek te halen. Dit doe ik door verschillende therapeutische technieken, waardoor je weer lekker jezelf kan zijn…

Nieuwsgierig? Lees dan verder op:

Meer uitleg over therapieën

Facebooktwitterlinkedinmail

Comments are closed

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Dagpauwoog 58
4814 VE Breda

Tel: 06 191 927 06
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs