wedergeboorte, een nieuw begin…

Home » Aan de slag met jezelf » wedergeboorte, een nieuw begin…

jumping-444613_1920Wedergeboorte, een nieuw begin

Soms zou je willen dat je opnieuw geboren zou kunnen worden. Een wedergeboorte. Opnieuw beginnen, een nieuw leven. Geboorte geven aan nieuwe ideeën, of, ideeën hebben die in dit nieuwe leven passen.

Het roer definitief omgooien. Een nieuwe kans. Maar dan besef je dat je maar één keer geboren wordt, en dat je er van moet maken wat je er van maken kan. Is dat zo?

Eigenlijk draaien alle therapievormen om de bovenstaande factor. Therapie draait immers om het opstarten van een nieuw leven, om een oude situatie af te sluiten, van je af te schudden, en de stap naar het nieuwe te maken.Veel mensen hebben hier behoefte aan. Maar therapie… zo erg is het met mij toch nog niet, wordt er vaak gedacht. En gelijk heb je hoor. De naam therapie heeft een zware lading. Moeizame sessies waar je weken achter elkaar op een bank ligt, en waar de psycholoog, gezeten aan het hoofeind, al je zielenroerselen opschrijft. Een beetje als de diepte psychoanalyse van Freud. Dit is het beeld dat bestaat van therapie. Ik ben er daarom vanaf gestapt om therapie te geven. Ik doe het niet meer. Ik wil dat doen wat mijn cursist wil.

Geen therapie. Want dat wil je niet. Wat wil je wel? Vrij zijn. De zwaarte van je schouders. Leven volgens je volledige potentieel. En dat kan. Maar hoe bereik je dit? Want je wil dit bereiken, zonder iedere keer weer terug te vallen. Iedere keer loop je weer tegen muren, waardoor je niet verder kan. Vaak muren die gebouwd zijn op overtuigingen die er voor zorgen dat je werkelijk niet verder komt. En toch zal je je doel bereiken. De mogelijkheden creëren.

Je doel bereiken vergt uithoudingsvermogen. Een lange adem, waarbij je vast blijft houden aan ideeën. Hiervoor moet je durven dromen, maar jezelf niet kwijtraken in dromerijen. Werken met visie is wat anders dan je overgeven aan dromen die niet te bereiken zijn. Vaak werkt een stappenplan in de realisatie van je dromen wel. Hierdoor haal je de bereikbaarheid van dromen wel verder naar je toe. In de Sovjet Unie werkte men met vijf jaren plannen. En dit werkte op bepaalde vlakken uitstekend. En dat kan jij ook in je eigen leven bereiken. Stap voor stap, werken naar je doel.

Eén van de stappen is zorgen dat je meer energie krijgt. Want een tekort aan energie zorgt er voor, dat je nergens toe in staat bent. Je sleept je van verplichting naar verplichting, en het ontbreekt je aan inspiratie. Je komt niet op gang, en nieuwe ideeën verzanden in overtuigingen.

woman-506120_1920Heel herkenbaar… En wat moet je dan doen? Rust nemen. Rust, weggaan van alle verplichtingen, of, zoals ik in vorige blogs al gezegd hebt, je verplichtingen minimaliseren. En echt uitrusten door te wandelen in de natuur, en eens heerlijk lang uitslapen. Leuke dingen met je partner en/ of kind gaan doen. Want dit geeft je energie. Hierbij is het live doen heel belangrijk. Dus, wandelen  in de natuur. Geen natuurfilm op zetten. Bezoek iets cultureels. Een kasteel, een concert. Geen cultuur van de televisie. Kruip dicht tegen je partner aan, en kijk eens of je het wekelijks vrij gemiddelde wat op kan schroeven. (en geen seks op televisie). Dit zijn zaken die, ondanks dat ze vermoeiend kunnen zijn, toch energie geven. Want je hoofd staat even helemaal anders. En uit deze rust kunnen dan mooie dingen geboren worden.

Je hebt je rust. En nu? Nu kan je eens op zoek gaan naar wie je nu eigenlijk bent. Of misschien heb je echt de behoefte om opnieuw te beginnen. Een wedergeboorte van jezelf zeg maar. Dit kan heel handig zijn als je een nieuw leven gaat beginnen. Een nieuw leven houdt immers in dat je opnieuw begint. En waarom zou je dat niet doen met een wedergeboorte? Ik pas het toe op de massagetafel met mensen die echt opnieuw willen beginnen en hun oude leven met alle ballast achter zich willen laten.

pregnant-1400871_1920Hoe werkt dit dan? Want je kan toch niet opnieuw geboren worden? Mis. Het kan wel. Ik begin met een inleidende massage zodat je mindset rustiger wordt. Langzaam zak je weg in een weldadige rust. In een geborgenheid, Een warme geborgenheid die te vergelijken is met de baarmoeder. Wanneer je op je zij gaat liggen neem je een foetus houding aan. Om de ervaring van de baarmoeder te versterken sla ik mijn armen om je heen, om zo de lichamelijke druk te ervaren. En hier mag je uitrusten. Je mag zelf bepalen wanneer, en hoe je geboren wil worden. Ik geef je echter altijd de basisrechten mee. Met de woorden:

Welkom op de Wereld!
We hebben op je gewacht.
We zijn zo blij dat je er bent.
We hebben een speciale plek voor je in gereedheid gebracht.
Het is er erg veilig.
In al je behoeften zal worden voorzien.
Je hebt een prachtig lichaam.
Je bent absoluut uniek en onmisbaar!

Wanneer je dan geboren wordt, mag je je vrij maken uit de ruimte van de baarmoeder. Deze ruimte kan van geborgen veranderen naar beklemmend. En dn is het heerlijk dat je je volledig uit mag strekken. Jezelf vanuit de opgerolde houding helemaal ontvouwen, ontplooien, zoals een bloem zich dit doet vanuit zijn zaad. Je mag tot bloei komen, een nieuw begin maken.
En zo is het nieuwe begin. Gesterkt door bovenstaande woorden ga je een lijn voor jezelf uitzetten. Geleerd uit het verleden, zet je nu de lijn uit die bij je past, die je versterkt. Want als je het juiste pad loopt, wordt je alleen sterker, en zal je alleen maar groeien. Want wat geeft je kracht? Waar wordt je nu echt vrolijk van? Wat zorgt er voor dat jouw innerlijke lichtje alleen maar harder gaat branden, en nooit meer op zal branden?

Schrijf het maar eens op. Wat zorgt er voor dat je werkelijk leeft?
Waar voel jij je fijn bij?
Welke activiteit geeft jou energie?

Als je deze vragen met minstens vijf antwoorden kan beantwoorden heb je de start van je nieuwe leven. Zij zijn het uitgangspunt, het doel dat je voor ogen moet houden. Als je dit doel voor ogen hebt kan je dit ook realiseren, door stapsgewijs te werk te gaan. Hou in gedachten dat Keulen en Aken ook niet op één dag gebouwd zijn, dus neem kleine realiseerbare stappen.

Verder kan een moodboard ook helpen. Vind een afbeelding die alles met jouw droom te maken heeft, en zet deze vast op je bureaublad van je computer. Zet hem in een fotolijstje op je bureau, zodat je constant herinnerd wordt aan je droom.

Blijf dingen doen die je energie geven, want deze energie heb je nodig om je doel te bereiken. En soms moet je hier grote stappen voor nemen, door uit die energie slorpende baan te stappen, en met minder genoegen te nemen. Down sizen om up te sizen zeg maar.

human-750920_1280Vind je dat jij het recht hebt om opnieuw te beginnen? Ik begeleid je op je weg door massage en lichaamsenergie. Inmiddels is Marieke zo ver dat ze je deze wedergeboorte ook doormiddel van dans en muziek kan laten beleven. Want er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Door dans kan je ook diep geraakt worden, en kan zeker versterkend zijn om je doelen helder te krijgen. En ook hier is een letterlijke wedergeboorte opgenomen, zodat je als nieuw mens mag beginnen. Omdat dit helemaal nieuw is in de workshops van praktijk VRIJ!!! wil ik acht personen uitnodigen om dit uit te proberen in een oefengroep. Geef je gauw op voor deze proefgroep door een email te sturen naar info@praktijkvrij.com.

Nu wil ik jullie tot denken aanzetten. Maak een start door wedergeboorte en geef antwoord op de volgende vragen:
–         Wat geeft jou energie?
–         Als je jezelf in vijf woorden wil omschrijven, wat zijn die woorden dan?
–         Waar wordt je echt enthousiast van?

Wanneer je antwoord geeft op deze vragen maak je kans op een massage met wedergeboorte bij praktijk VRIJ!!!  Neem deze kans dus met beide handen aan, zodat voor jou ook een nieuw leven kan beginnen!

Fotoverantwoording:
Alle foto’s komen van de creative commons site Pixabay. Door op de foto’s te klikken kom je direct bij de fotograaf van de foto’s uit.

© 2016 Evert Kruijt

Facebooktwitterlinkedinmail

Comments are closed

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Dagpauwoog 58
4814 VE Breda

Tel: 06 191 927 06
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs