Hocus Focus Pilatus Pas!

Home » Aan de slag met jezelf » Hocus Focus Pilatus Pas!

Hocus Focus pilatus pas…

Soms lokt het ene blog het andere uit. Ik ben heel blij met alle reacties die ik heb mogen ontvangen op het laatste blog. Blijf vooral reageren. Hier leer ik van en word ik door geïnspireerd. Zo geïnspireerd, dat ik dit blog schrijf naar aanleiding van een aantal opmerkingen, van iemand op de iedereen elke dag plezier groep.
Vandaar… een blog over focus!

Voor ik zelfstandig ondernemer werd, heb ik, net als het overgrote deel van Nederland in loondienst gewerkt. In de thuiszorg, waar overigens nog steeds een groot deel van mijn hart ligt, maar dat even terzijde. Ook ik ben dus bij veel op sollicitatiegesprek geweest. Wanneer ik nu nadenk, zie ik wel dat in de sollicitatiegesprekken waar ik mij helemaal zeker van mijn zaak voelde, de baan ook kreeg. Voor ik bij de thuiszorgorganisatie terecht kwam, waar ik het langst gewerkt heb, had ik mijn baan opgezegd. Dus ik moest wel een andere baan hebben. Ik wist dat ik goed in mijn vak was, en ben met vol zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek in gegaan. Mijn doel was de andere baan, en ik heb toen raak geschoten.

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen is de juiste toon. Wanneer je jezelf constant klein maakt, klaar staat voor een ieder ander, behalve voor jezelf, cijfer je jezelf weg. Je hebt de focus op de ander liggen, en niet op jezelf. Wanneer je jezelf voor houdt dat jij de maatschappij wat te leveren hebt, en hier dus je doel legt, heb je ook werkelijk wat bij te dragen.

Stel dat je nu gaat solliciteren. Stel jezelf dan de volgende vragen:

Kan ik bij dit bedrijf mijn ei kwijt?
Wat biedt dit bedrijf voor mij?
Het ei. Wat wil je bijdragen voor de maatschappij?
Kan dit bij dit bedrijf?
Zo ja, op welke wijze?

Wanneer je aan de hand van de vragen tot de conclusie komt dat jij bij dit bedrijf past, sterker nog, dat jij de oplossing bent voor de problemen waarin ze verkeren, trek je je mantel van succes aan, en ga je solliciteren.
Nu schrijf ik de meeste blogs voor kleine ondernemers. Voor kleine ondernemers geldt precies het zelfde concept, wanneer ze klanten binnen moeten halen. Eigenlijk voer je voor iedere klant een sollicitatiegesprek. Wanneer je dan niet in de maakbaarheid van je eigen geluk en de kwaliteit van je eigen product  gelooft, zal je offerte stranden.

Focus en zelfvertrouwen

Ja maar….
En daar is hij. De grote saboteur. Ja maar. Ik heb een andere nationaliteit, ik heb geen geld, ik spreek geen Nederlands, ik heb astma, ik ben een grote introvert. Dus… ik kan het niet.
Nu loop ik het bovenstaande rijtje excuses even langs… en kom tot de conclusie dat ik één van de meest succesvolle ondernemers op het gebied van coaching en teaching beschrijf, namelijk Nisandeh Neta van Open Circles academy. nisandeh netaHier spreek ik over een man met een passie. Een man die de wereld wil verbeteren, en dit ook doet, een man die inspirator is voor duizenden mensen in Nederland. En waarom? Omdat hij gelooft in zijn doel. En dat is maar één iemand, die de wereld heeft verbeterd door zijn droom na te jagen. En je kan je droom najagen, en vangen, door te geloven in wat je wil.

De saboteur saboteren

Focus is dè manier om de saboteur te saboteren. Ik ga het met je proberen:

Wat zijn jouw tien grootste kwaliteiten?
Schrijf deze op een groot vel.
Wat zijn jouw tien doelen die je wil bereiken?
Schrijf deze er naast.
Hoe kan je je kwaliteiten inzetten om je doelen te bereiken. Ga hier eens lekker over brainstormen. En denk daarbij in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden. Mindmappen noemen ze dit.

Op deze wijze kan je je saboteur uitschakelen. Je gaat uit van de kracht van positieve psychologie. Door constant uit te gaan van jouw kwaliteiten zullen de dingen waar je niet zo goed in bent, naar de achtergrond verdwijnen. Op deze manier start je vanuit jouw rijkdom, namelijk, jouw kwaliteiten. En of je nu gaat solliciteren, of klanten gaat werven, je zal zien dat dit werkt.

Van Jamaar naar Ja!

Jamaar ik heb nog steeds last van mijn jamaars. Jamaars. Al datgene wat het geloof in jezelf ondermijnt. Deze excuses kunnen heel hardnekkig zijn. Vaak zijn deze overtuigingen gekoppeld aan gedragspatronen die je in je verleden hebt aangeleerd. Toen had je een goede reden om deze gedragspatronen te hanteren, want, ze leverden je een aai over de bol op, waardering van je ouders, geen slaag etc. etc.
Iets waar coaching niet voor helpt. Hier zal ik iets meer uit de kast moeten trekken, omdat ze zo hardnekkig zijn. Hiervoor gaan we een goed gesprek aan, waarin ik ga kijken hoe deze gedragspatronen ontstaan zijn. In deze gesprekken, die vaak ook gepaard gaan met massages, laat ik je inzien, dat dit gedragspatroon niet meer actueel is. Wanneer jij inziet, met je hoofd, met je hart, met je lijf, dat dit patroon niet meer werkt, ga ik verder met je aan de slag. We leren je nieuwe gedrag aan, wat wel werkt. Dit gedrag laat ik vanuit jezelf komen. Jij bepaalt je strategie. Ik begeleid alleen maar het proces waarbij jij tot de juiste strategie komt. Op deze manier is het ook werkelijk jouw strategie, en kan je er voor 100% achter staan. Zo kan je ook werkelijk jouw verandering in gang zetten, en gaan voor succes in je leven! Ondanks dat het Hocus Focus Pilatus Pas is, Geen konijnen uit de hoge hoed, geen Alice in wonderland, maar een natuurlijk, begrijpelijk proces dat werkt.

Wil jij nu eens aan den lijven ervaren hoe zo’n sessie in zijn werk gaat? Dan biedt ik je nu een unieke kans!

Reageer op dit blog en ontvang een gratis behandeling met massage!!! Ik ga met jou de uitdaging aan! Ik waarschuw je wel, dat je leven nooit meer het zelfde zal zijn… Durf jij die sprong te maken??? Klik op de foto voor contact!

Reactievraag:

Wat weerhoudt jou je dromen te bereiken?
Wat helpt jou je dromen te bereiken?

Fotoverantwoording:
hoge hoed: Mccmaryccc.com
Foto Nisandeh Neta: Linkedin
Massagefoto: fotodirect.com
Facebooktwitterlinkedinmail

Comments

  1. Ilonka van Loendersloot on 23 april 2014 at 18:12 said:

    Ik wil wel een gratis behandeling met masssage!

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Dagpauwoog 58
4814 VE Breda

Tel: 06 191 927 06
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs