I have a massage for you…

Home » Aan de slag met jezelf » I have a massage for you…

I have a massage for you….

Over de message in de massage.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 In mijn praktijk werk ik veel met massage. Op zich is dit niet zo heel erg gek, omdat ik ooit als masseur begonnen ben. Inmiddels is de praktijk uitgebreid en werk ik ook met veel energetische technieken. Dit is een absolute meerwaarde voor het geven van mijn massages. Richtte ik mij in eerste instantie op het los maken van de spieren, nu kwam hier een diepere dimensie bij. Onbewust had ik hier al eerder mee te maken gehad. Het bleek dat er door het geven van mijn massage ook emoties los kwamen bij mijn cliënten. Hier heb ik in een eerder blog al iets over geschreven. Deze emoties uiten zich door lichamelijke reacties. Dit kan in de vorm van schokkende bewegingen, trillen van het lichaam, geluiden die de cliënt maakt, of daadwerkelijke emoties die los komen in de vorm van lachen of huilen.

Naar aanleiding van deze ervaringen besloot ik mijn pakket uit te breiden door het volgen van een opleiding waar ik met deze aan de slag kon, door met een uitgebreid scala aan technieken aan de slag te gaan.
Dit heeft de vorm van mijn massages behoorlijk veranderd. Waar ik me eerst richtte op het masseren van spieren, anatomie en lichamelijke klachten, neem ik nu ook de emotionele boodschap mee, die naar boven komt door de massage.

I’m Massage… I’ve got a message…

Hoe gaat een massage dan in zijn werk in mijn praktijk?

Voor mij moet het duidelijk zijn waarvoor je in eerste instantimassagefoto blog 2e komt. Deze eerste vraag zou je de initiële klacht kunnen noemen. Wanneer je voor een massage komt, kan dit vaak een lichamelijke klacht zijn. Het kan echter ook psychisch zijn. Wanneer je voor een sportmassage komt, is er vaak sprake van spierpijn, na zware activiteit, en is de initiële vraag vaak een lichamelijke klacht. Wanneer je voor een ontspanningsmassage komt, is er vaak sprake van een  psychische klacht. Je komt om stress af te bouwen, omdat je vindt dat je het verdiend hebben een massage te nemen na een drukke tijd.
De psychische klacht, klinkt heel zwaar, maar is het zeker niet. De meeste massageklanten die ik heb, komen voor ontspanningsmassage. Een massage om stress (een uiting van teveel psychische last in het lichaam) los te mogen laten. Stress die opgebouwd is in de spieren zorgt er voor dat je je moe voelt.

Biologisch gezien, in je spieren bevind zich heel veel melkzuur, wat daar in gekomen is door anaerobe verbranding. Door massage verwijd je de bloedvaten, zodat deze het melkzuur mee kunnen nemen, en je lichaam het uit kan scheiden. Door het verwijden van de bloedvaten ga je je warm, behaaglijk en rozig voelen. Je lichaam maakt het hormoon oxytocine aan, dat er voor zorgt dat je je geborgen voelt.

Door bovenstaande effecten ga je je lichaam ontspannen. Wanneer je nu door mij gemasseerd wordt zal ik regelmatig vragen wat je voelt. Hierdoor wordt je bewust van de plaatsen in je lichaam waar stress zich ophoopt. Wanneer je dit op prijs stelt kan ik hier op doorvragen. Op deze wijze spreek ik vaak het onderliggende probleem aan. Hier kunnen emoties bij loskomen. Op deze wijze wordt het onderliggende probleem eindelijk uitgesproken, zodat ook de emotionele last van deze plaats verdwijnt, en dit dus geen zwakke plek in je gestel meer is. Ik schrijf met opzet ‘Kan ik op doorvragen’, omdat jij mag bepalen hoe dichtbij ik mag komen.

massagefoto blog 3Wanneer je toestemming geeft om dichtbij te komen leer je de boodschappen van de massage kennen, en kunnen we de dialoog opstarten. Deze dialoog geeft vaak heel veel inzicht over jouw problematiek, en de reacties van je lichaam hierop. Antwoorden op deze vragen, en eventuele andere therapeutische technieken die ik dan in de massage kan integreren kunnen voor een bevrijding van deze problemen leiden, waardoor jij en je lichaam weer één worden.

De dialoog begeleid ik door een gesprek, waarin ik vaak spreekwoorden gebruik. Termen als de keel snoeren, iets op je maag hebben, of de wereld op je nek dragen, drukken uit waar zich ballast op of in het lichaam bevind. Dit heeft dan ook vaak te maken met de kenmerken van het chakra wat aan deze uitdrukking verbonden is. Ieder chakra heeft dan ook weer zijn eigen psychologische thema. Aan dit thema zijn jou basisrechten gekoppeld. Dit opent dan perspectieven voor verdere dialoog.

Een andere therapievorm die ik tijdens het masseren gebruik is Holistic Pulsing. Hierbij worden delen van het lichaam, en het gehele lichaam zachtjes gewiegd, waardoor er een hele diepe rust in het lichaam komt Het ontspant het lichaam tot op het diepste niveau. Sinds de babytijd kennen we het effect van het wiegen van het lichaam. Zoals het ons toen tot rust bracht, zal het je nu ook tot rust brengen.

Soms is er behoefte om nog verder terug te gaan in onze kindertijd. Wanneer je problemen hebt met de basisrechten van je leven (er mogen zijn, recht hebben op jou plek op aarde, ondersteund worden in je behoeften) bestaat de mogelijkheid een werkelijk nieuwe start te maken door een geboorte van jezelf te beleven op de tafel. De reactie van cliënten die dit mee hebben mogen maken is een gevoel van bevrijding en acceptatie. En het komt in het dagelijks leven niet zo vaak voor om helemaal opnieuw te mogen beginnen. Deze kans kan ik je wel bieden, op de massagetafel in de praktijk van VRIJ!!! zodat je werkelijk vrij kan beginnen aan het verwezenlijken van je dromen. Want misschien is dat wel de message van de massage…. Luister naar je lichaam, luister naar de massage, en verwezenlijk daardoor de doelen die je hebt gesteld in het leven!
Dus… een massage bij VRIJ!!! is niet zo maar een massage… Het is een massage met een message.

Ben jij klaar om de boodschap te mogen ontvangen? Neem dan contact op voor een massage bij praktijk VRIJ!!!

massagefotoBlog

In dit blog heb ik het over een aantal technieken gehad. Bepaalde technieken, zoals de wedergeboorte, gebeuren niet bij iedere massage, maar alleen als er aanleiding toe is. Jij geeft aan wat je wel en niet wil.
In de volgende blogs zal ik wat meer uitwijden over de genoemde technieken…

Wil je een massage winnen? Reageer dan op dit blog door de volgende vragen te beantwoorden:
Welke uitdrukkingen ken jij die van toepassing zijn op het lichaam?
Ik heb ongeveer weer gegeven hoe ik aan de slag ga tijdens een massage. Hoe zou jij het willen?

©Evert Kruijt 2013.

(Bij dit blogbericht: Tijdens de massage ben jij als klant de baas. 
Voor, tijdens en na de massage mag je constant je wensen en grenzen aangeven. 
Deze wensen en grenzen worden door mij ten aller tijden gerespecteerd, 
mits ze overeenstemmen met de normale gedragscodes).

Achtergrondinformatie:
De oxytocinefactor, Kerstin Uvnas Moberg, Thoeris, Amsterdam 2007 (1e druk)
Handboek Chakrapsychologie, Anodea Judith, Becht, Haarlem 1998 (2e druk)

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Comments

 1. Wieke on 15 oktober 2013 at 14:57 said:

  Het gevoel dat ik de wereld op mijn schouders draag herken ik zeker. Ik merk dat ik vaak spanning in de schouders heb. Een ontspanninsmassage is zeker een goed idee! Ik weet alleen niet of ik tijdens een massage zou willen nadenken over oorzaken. Dan zou ik niet optimaal genieten. Mijn voorkeur zou uitgaan naar in stilte genieten denk ik.

 2. Arianne on 15 oktober 2013 at 15:14 said:

  Kun je geboorte op de massagetafel iets verder uitleggen, misschien kan dit bij mensen ongewoon overkomen. En dat je meerwaarde geeft bij een massage is prima, maar wat Wieke ook zegt heel veel mensen willen bij een ontspanningsmassage alleen maar genieten en ontspannen en nergens aan denken. Misschien idee om de andere massage met meerwaarde therapeutische massage te noemen.

 3. Ik heb pas een massage met een message gekregen van Evert. Ik vond het heel prettig om zodra ik tot rust was gekomen en het weldadige gevoel van de massage kon ontvangen, stil te staan bij waarom ik mij niet altijd of meestal heel geborgen voel. Everts massage deed me inzien dat ik vaak mijn eigen grenzen overschrijdt ten bate van anderen. En te veel geef. Ik ben voor iedereen aan het zorgen en draag dus de hele wereld op mijn schouders. Als iemand het dan van me overneemt en voor mij zorgt, merk ik dat echt mag oefenen om comfortabel te worden met meer te ontvangen. Een belangrijke message.
  Als je dit leest en je hebt een vriendin/vriend, vrouw of man die je het echt gunt om lekker verwend te worden, infomeer bij Evert dan even naar de mogelijkheid van een cadeaubon. Mijn tip: Geef een massage cadeau die Evert aan huis geeft, dat is echt pure verwennerij, daarna kan je meteen je bed in om verder te relaxen. Een lief cadeau voor Sint of met Kerst. Of omdat iemand het verdient.

  • Evelien on 25 oktober 2013 at 10:15 said:

   Ook ik heb een massage van Evert gekregen, alleen ben ik nog niet klaar om een boodschap echt te ontvangen. Het was een fijne ervaring om tijdens de massage meningen en opvattingen uit te wisselen. Dank je wel!

Contact

Praktijk VRIJ!!!
Dagpauwoog 58
4814 VE Breda

Tel: 06 191 927 06
E-mail: info@praktijkvrij.com

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken.

Recente blogs